top of page
rsz_p1050937a.jpg
P1040413.JPG
rsz_p1050088.jpg
Edited Image 2015-3-19-10:17:22
rsz_1p1030504_edited.jpg

Kracht door samenwerking en verbinding

Ook wensen voor een wereld waarin het beter toeven is? En actief aan de slag?

 

Ik ben zelfstandig praktisch idealist en creatief denker en help groepen en teams om gedeelde doelen te bereiken die de wereld rondom groener maken en mensen gelukkiger. Ik onderneem voor maatschappelijke impact. 

 

Als academisch opgeleid psycholoog heb ik een fascinatie voor menselijk gedrag. Maar ik ben een generalist, houd van variatie, en ben van vele markten prettig thuis.

Ik heb vooral plezier en een brede ervaring in:  

* ideeënontwikkeling & conceptontwerp 

* (bege)leiding & organisatie van een vruchtbare samenwerking

* verbindende communicatie & leesbare teksten 

* organisatie & begeleiding van workshops, Meetups en broeinesten om kennis & ervaringen te delen en inspiratie op te doen

* handen uit de mouwen, 'poten' in de klei

* resultaten vieren!

 

Ik geloof in de kracht van elk mens. Als we werkelijk expertise en inzet kunnen bundelen, en verschillen kunnen waarderen en gebruiken, kunnen we pas écht vernieuwen. 

Het doel: met elkaar tastbare activiteiten, producten en voorzieningen ontwikkelen op scholen, in buurten, organisaties en bedrijven die inspireren en helpen om duurzamer en gelukkiger te leven.

In opdracht en op eigen initiatief. 

 

Kortom: samen op weg van wens naar werkelijkheid! 

In een korte sessie met deskundigen en lotgenoten kun je met en van elkaar nèt dat extra's leren en ervaren dat je verder helpt met je plannen. Bijvoorbeeld in de workshops die ik regelmatig organiseer  met De Econiers over ecologisch tuinieren en  (sociale) permacultuur. En  het ImpactCafé050 voor sociaal ondernemers. 

Kennis delen

Er zijn vele wegen naar Rome.

Je kunt in debat over de beste. Maar ervaringen uitwisselen is veel inspirerender. Een werkelijk gesprek verbindt. En kan het begin zijn van een nieuwe samenwerking.

Ga de dialoog aan! Met elkaar of onbekenden. Ik organiseer en begeleid gesprekken. Bijv. de VPRO Tegenlicht Meetups: cadeautjes van inspiratie en maatschappelijke betrokkenheid.  

 

 

In gesprek 

Je bent niet alleen.

Massa's mensen zetten zich in voor een betere wereld. Elk op hun eigen wijze. Ik deel graag hun verhalen en ervaringen met jou. Of jouw verhaal met anderen.

 

Behalve artikelen schrijf en redigeer ik ook teksten voor websites, flyers en andere communicatiemiddelen. 

Ik heb m'n werkend leven lang geschreven en geredigeerd. 

 

 

 

 

Schrijfwerk

Mijn kracht en plezier: 

Realisatie
Samenwerken in projecten
Verbeelden

 

Wel een wens, maar geen idee hoe daar vorm aan te geven? Mijn geest is een creatieve ideeënmotor. Ik houd dan ook van de ontwerpfase. Niet uit de hoge hoed, maar verkennend, onderzoekend, broedend.

Ik ga graag met jou of een groep mensen rond de tafel of aan de wandel. 

 

Maten

Niets leukers dan (tijdelijk) samen optrekken en aanvullend zijn. Al doende leren. Van en met elkaar. Elkaar en de samenwerking tot bloei laten komen. Samen verantwoordelijkheid dragen. En zo bergen verzetten. 

Zo ben ik maat van Daan en Anita in De Econiers en werk ik samen met Nynke aan het versterken van sociaal ondernemerschap in Groningen.  

De website van De Econiers komt binnenkort online. Je kunt ons al wel volgen via Facebook. 

De complexe wereld van vandaag vraagt om bundelen van kennis, ervaring en inzet. Om hulp vragen en geven. Om samen creeëren. Samenwerken kan prachtig en krachtig zijn, maar gaat niet vanzelf. Ik help graag mee om een vruchtbare samenwerking te organiseren. En breng een brede schat aan ervaring en kennis mee. 

 

Enkele actuele inhoudelijke thema’s 

ECOLOGISCH NUTSGROEN

Tuinen en openbaar groen kunnen ogen strelen, maar ook veel meer voor ons betekenen: voedsel, waterzuivering, diervriendelijkheid, pluk, rust, noem maar op. Functioneel groen dat we samen realiseren en onderhouden verbindt ons, met elkaar en met de natuur. Eetbaar gifvrij groen rondom brengt gezonde goedkope voeding binnen ieders handbereik. En als we dan ook nog vooral meerjarige planten gebruiken, scheelt ons dat op den duur veel werk, want kunnen we meer gebruik maken van de natuur als tuinhulp. Goed voor onze eigen gezondheid, het groen, de gemeenschap, de grond en ons geld!  

SOCIALE WIJKVERNIEUWING

Fijne schaal, grote impact. Met professionals samen werken. Dichtbij mensen. In hun eigen leefomgeving. Menselijke maat. Daar ga ik voor. Het past goed bij mij. Bij de gemeente Groningen ben ik projectleider en coördinator sociale wijkvernieuwing geweest. Prachtig werk. Werk dat er toe doet. Waarvoor ik me wil blijven inzetten.    

PERMACULTUUR

In 2012 kwam ik in aanraking met Permacultuur. Een jaaropleiding en een groot aantal verdiepingslessen verder, ben ik steeds meer gegrepen.

Vanuit een ethische basis biedt Permacultuur richtlijnen/ adviezen

voor het vormgeven & onderhouden van functionele groene landschappen & sociale verbanden die lijken op  natuurlijke ecosystemen: veerkrachtig , productief, en zo zelfvoorzienend mogelijk.

Permacultuur gaat over groen, maar ook over de kracht van diversiteit, over observeren, experimenteren en evalueren, over sociale verbanden. wonen, hergebruik. Over dagelijks leven!

themas
Over

Over Stoker

Ik bouw voort op een brede werkervaring als projectleider in de sociale wijkvernieuwing, als communicatie- en marketingadviseur bij verschillende overheidsorganisaties en als zelfstandig tekstschrijver en journalist.

 

Duurzaam en bewust leven vormen een rode draad in mijn leven. 

Medio 2012 heb ik ontslag genomen bij de gemeente Groningen om, na 25 loondienst bij diverse organisaties, mijn droom van zelfstandig ondernemerschap te realiseren.

 

Voor actuele werk-informatie zie mijn Linkedin. 

Nieuws
Contact
bottom of page